Cultuur

De Binckhorst is een bron van inspiratie. Een dynamisch en nieuw stadsdeel met industriële roots, waar culturele koplopers graag hun werk en events hosten.

Art The Hague

De kunstbeurs die het internationale karakter van Den Haag toont,  rondleidingen en tentoonstellingen organiseert, kunstliefhebbers en het bedrijfsleven betrekt bij hedendaagse kunst.

Kasteel Binckhorst

Kasteel de Binckhorst is een kasteel uit de 17de eeuw met een oorsprong begin 14de eeuw. Het ligt in de Haagse wijk Binckhorst, een wijk aan de rand van Den Haag die grenst aan Rijswijk en Voorburg.

MOOOF

MOOOF is een community voor muziek, dans en sport. Aangevuld met (para)medici en alle diensten die de gemeenschap sterker maakt. Het is een unieke en bruisende hub van bedrijven middenin de Binckhorst in Den Haag.

The Hague Street Art

The Hague Street Art (THSA)  is het platform van Stichting Aight wat zich inzet voor alles op het gebied van Street Art in Den Haag en omstreken. THSA stimuleert beeldende kunst in de openbare ruimte, professionaliseert en etaleert jonge kunstenaars en het voorkomt klad- en plak vandalisme. THSA bereikt dit door kunstenaars in te zetten voor workshops, educatietrajecten, te koppelen aan potentiële opdrachtgevers en deel te laten nemen aan exposities en evenementen.

Binckhorst App

De Binckhorst is vanaf de jaren 70 een nieuwe weg ingeslagen, van een puur industriegebied naar een bedrijventerrein met zeer uiteenlopende functies. De laatste 15 jaar zijn in het gebied grote veranderingen in gang gezet onder meer met woningbouw. De Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) heeft een app samengesteld met de belangrijkste historische gebouwen en de nieuwe ontwikkelingen in de Binckhorst.

Jouw nieuwe thuis zou wel eens in de Binckhorst kunnen zijn. Ontdek hier waaruit je kunt kiezen.