Beleven

Lekker lunchen, borrelen of er gezellig op uit? De Binckhorst bruist van verrassende horeca en leuke activiteiten zoals sup tours en wandelroutes langs de trekpleisters van de Binckhorst. Of ontdek de parels van het gebied tijdens een urban ontdekkingstocht. Ontdek hier alle hotspots.

John Dewey College

Met ingang van 1 augustus 2023 start het John Dewey College op de Binckhorst. Deze vernieuwende school voor leerlingen met een havo-, havo/vwo of vwo-schooladvies, wil de aangeboren nieuwsgierigheid van kinderen voortdurend stimuleren. Want, zo is de ervaring, een kind dat vragen mag blijven stellen, blijft gemotiveerd om te leren. Nieuwsgierigheid is de makkelijkste en mooiste startknop die er is. En de kortste weg naar het best denkbare onderwijs.

Het onderwijs vindt plaats binnen en buiten de muren van het schoolgebouw. De leerlingen werken er aan levensechte vraagstukken, in een vakoverstijgend curriculum, aan de hand van projecten. We noemen dat ‘project based learning’.

De school is vernoemd naar de beroemde Amerikaanse filosoof en pedagoog John Dewey en maakt onderdeel uit van Lucas Onderwijs, een van de grootste scholengroepen van ons land.

Street Art Route Binckhorst

Deze unieke route bestaat uit 35 muurschilderingen, samen goed voor ruim 4100 m2 aan Street Art.

De kunstwerken zijn grotendeels gemaakt door lokale artiesten of artiesten die een bijzondere band hebben met Den Haag.

Het project is in 2018 gestart en nog altijd groeiende! Ieder jaar komen er nieuwe muurschilderingen bij.

Download hieronder de kaart en ga op artistieke ontdekkingstocht door de Binckhorst.

Loetje

Zeg je Loetje, dan zeg je de lekkerste biefstuk. Geserveerd in échte Loetje jus, met frites en wit brood. In het industriële oude ketelhuis van de voormalige Caballerofabriek in Binckhorst ontvangt Loetje je met een warme gastvrijheid. De smakelijke gerechten (ook lekkere vis en vegetarische opties!) worden in royale porties en op een no-nonsense wijze geserveerd. Dat maakt Loetje een plek waar iedereen makkelijk binnenstapt, of je nu uitgebreid met je familie komt dineren, langskomt voor een snelle zakenlunch of je de week afsluit tijdens een gezellige borrel. 

Palm Beach Spa

Met je date, geliefde, vriendin of gezin ongestoord in het privé genieten, sporten en bewegen of tot rust komen? Dat kan bij de Palm Beach Spa, een complex dat is voorzien van alle luxe faciliteiten en een groot verwarmd privé zwembad.

Palm Beach spa is een luxe privé spa met zwembadcomplex gelegen in de Binkhorst in Den haag, dat in zijn geheel gehuurd kan worden. Heerlijk ontspannen, zonder het gevoel te hebben bekeken te worden door andere bezoekers. Je huurt bij Palm Beach Spa het hele complex met twee verdiepingen van 200m2! Kom ook genieten van de zwembaden, whirlpool, stoomcabine, sauna, lounge bed en regendouches.

Basisschool De Binck

In augustus 2022 opent Kindercentrum De Binck haar deuren. Hiermee is de eerste basisschool in de Binckhorst een feit! En naast basisonderwijs biedt KC De Binck ook opvang aan voor kinderen van 0-13 jaar. Want of je nu naar de kinderopvang gaat, of naar school: ontwikkelen doe je de hele dag. Waarom zou je dan onderscheid maken tussen kinderopvang en onderwijs? KC De Binck doet dat dan ook niet, vanuit de kaders van het IB concept werken we de hele dag aan ontdekken, onderzoeken en maken.

Dansschool Moves

Is dansen jouw passie en kan jij niet wachten om nieuwe moves te leren? Dan ben je bij Moves Haaglanden aan het juiste adres. Moves is een dansschool met goede affiniteit in de danswereld, zowel competitief als commercieel. Denk hierbij aan podium performance, je ontwikkelen als groepsdanser, op de hoogte te blijven van alle trends en moves die zich ontwikkelen in de danscultuur en je vaardigheden ter competitie brengen op zowel nationaal als internationaal niveau. Moves Haaglanden voorziet het allemaal!

Prive Welness Oró

Kom heerlijk ontspannen in deze prachtige privé spa in Den Haag. De locatie is uitgerust met verschillende luxe faciliteiten. Er is een heerlijke whirlpool met bubbels en krachtige massage-jets aanwezig, een ruime zwem spa om languit in te kunnen genieten en een Finse sauna om lekker op te warmen. Naast deze wellness faciliteiten is er ook een dubbele regendouche, een zitgedeelte en een flatscreen tv om je favoriete films en series te bekijken. Kortom, alles is aanwezig voor een geweldige ervaring. Je kunt zelfs luxueus overnachten in de wellness!

KinderGarden in Kasteel

Een unieke locatie! Midden in de Binckhorst staat een eeuwen oud kasteeltje, dat sinds december nieuwe (kleine) bewoners heeft. Kindergarden heeft hier een kinderdagverblijf én een kleinschalige BSO.

‘Omdat alles om een kind heen invloed kan hebben, is bij Kindergarden alles doordacht. Alles. Daarin schuilt het geheim van Kindergarden. ‘En als alles invloed heeft, dan willen wij ervoor zorgen dat die invloed positief is.’ Dit geweldige pand maakt iedereen blij, ook de allerkleinsten. Daarnaast ligt het kasteel erg centraal voor ouders uit o.a. Voorburg, Leidschendam en Oud Rijswijk.  

Art The Hague

De kunstbeurs die het internationale karakter van Den Haag toont,  rondleidingen en tentoonstellingen organiseert, kunstliefhebbers en het bedrijfsleven betrekt bij hedendaagse kunst.

Broodbrouwers

Gevestigd aan de Dintelstraat 46 in een voormalig bier-koelhuis serveert De Broodbrouwers ontbijt, lunch en diner en biedt zo’n 100 zitplaatsen, een chef’s table en een zonnig terras. Wij bieden voor ieder wat wils uit onze open keuken en zijn vooral gespecialiseerd in de fervente borrelaar die houdt van overheerlijke borrelhappen naast een glas wijn of speciaalbier met een sterk verhaal.

Capriole

Op een verstopt plekje in de Binckhorst in Den Haag is Restaurant Capriole Café een heerlijke oase in de stad. Met veel oog voor detail is een oude verffabriek smaakvol verbouwd tot restaurant, koffiebar, koffiebranderij en locatie voor vergaderingen, workshops en events.
Ontdek de gastvrijheid van ons team, de heerlijke gerechten uit de open keuken en natuurlijk de ambachtelijk gebrande Capriole koffie.

Fokker Terminal

De flexibiliteit van een vliegtuighangar en 18 subzalen in het hart van de randstad. De Fokker Terminal is een indrukwekkend monumentaal gebouw met een rijke historie. De geschiedenis als voormalige school voor vliegtuigtechniek komt duidelijk terug in alle hoeken van het pand.

Glaswerk

In Den Haag, Fokkerhaven op de Binckhorst, bevindt zich restaurant Glaswerk. Bij mooi weer is het heerlijk, op het terras aan het water genieten, van mooie gerechten en een heerlijk glas wijn. Chefkok Martijn Lagrand creëert de meest mooie en verrassende gerechten. Gastvrouw Rosalie Brand zorgt voor een perfecte sfeer & ambiance en voor de juiste wijn/spijs combinaties.

The Harbour Club

The Harbour Club is voor gasten die houden van hoge kwaliteit, een persoonlijke touch, entertainment en livemuziek. Hier ervaar je de perfecte combinatie tussen dineren & dansen. The Harbour Club Den Haag is de perfecte locatie voor een romantisch diner, een familiefeest, een bedrijfsuitje of grotere groepen.

Kompaan

Kompaan is bescheiden begonnen, met slechts een paar recepten en een heleboel animo. De brouwerij werd opgericht door Jeroen en Jasper, twee schoolvrienden die elkaar al langer kenden. Ie  Ze deelden een passie en waren klaar om Den Haag op de bierkaart te zetten.

Heerlijk SUPpen op de Binckhorst in Den Haag. Bij ons kan je een SUPboard huren, les nemen of een SUP tour te maken! We hebben meerdere SUP boards beschikbaar, dus neem je vrienden en collega’s mee!
Ook organiseren wij regelmatig SUP cleanups.

Kasteel Binckhorst

Kasteel de Binckhorst is een kasteel uit de 17de eeuw met een oorsprong begin 14de eeuw. Het ligt in de Haagse wijk Binckhorst, een wijk aan de rand van Den Haag die grenst aan Rijswijk en Voorburg.

PIP

PIP Den Haag is gevestigd op een unieke locatie, op maar 10 minuten lopen van zowel Centraal Station als Hollands Spoor in de schaduw van de Haagse industrie. Stichting Primus Inter Pares (gelijk in de groep maar stuwt deze naar nieuwe hoogtes) maakt deel uit van het creatieve bolwerk BINK36. PIP heeft laten zien dat de grootstedelijke rafelrand zich uitstekend leent voor de ontwikkeling van ruwe creativiteit.

Als je houdt van racen, competitie en adrenaline dan móet je dit ervaren hebben. De wind in je gezicht als je gas geeft. De trillingen op je stuur.

Onderlinge communicatie. Je maten dichterbij zien komen in je spiegels. Even voel je hoe het is om een echte F1 coureur te zijn.

Dat is VRX1® Racing, een unieke beleving op ’s werelds beste Virtual Reality Race Simulators.

Sickboards

Longboards & skateboards van bekende merken zoals Landyachtz, Loaded, Carver, Arbor & meer. Uitgebreide keuze uit longboards, skateboards, schoenen en streetwear van topkwaliteit. De grootste van NL. 100-dagen retourbeleid. Voted best EU skate shop.

Vivre

In een uniek pand op een unieke plek, het getransformeerde KPN Terrein in het toekomstige Manhattan van Den Haag, heeft Vivre haar deuren geopend.
Vivre staat voor ongekende gastvrijheid en richt zich op makkelijke lunch en uitgebreide borrel met wijn in de hoofdrol.
Eigen exclusieve familie import en minder bekende huizen (unsung heroes) domineren de wijnkaart.

Crossfit Bink 36

Bij CrossFit Bink 36 kan je terecht voor fullbody trainingen in de binnen en buiten ruimten. Tijdens de training word je begeleid door een ervaren coach die ervoor zorgt dat jij het beste uit je training kan halen. De ideale manier om even alle stress en (thuis)werken van je af te schudden. Beginner of al meer ervaren? Iedereen kan op zijn/haar niveau op een veilige manier lekker meesporten! Wil jij ook eens gratis proef trainen bij ons? 

Een kindcentrum in de Binckhorst, hoe fijn is dat?! Vlietkinderen, Dak en Lucas Onderwijs werken samen aan KC De Binck een kindcentrum voor kids van 0-13 jaar met doorgaande leer- ontwikkellijnen voor opvang en onderwijs. KC De Binck start in 2022 met een tijdelijke voorziening in het oude Leger Des Heilsgebouw in de Binckhorst.

Vlietkinderen biedt nu al dagopvang (0-4 jaar) bij KDV Plons aan de Maanweg 20.

Met Rechtstreex bestel je de lekkerste lokale producten en bouw je mee aan een alternatieve voedselketen. Verse, smaakvolle en verrassende boodschappen direct van boeren en makers uit jouw regio. Het assortiment is seizoensgebonden en elke week zijn er nieuwe producten. Rechtstreex werkt zonder abonnement en je kiest zelf of en wat je wilt bestellen. 

De RMWG is een actieve en bruisende waterscoutinggroep. De vereniging telt ongeveer 80 jeugdleden. 

Ieder weekend worden er opkomsten georganiseerd door onze vrijwilligers om kinderen (jong en oud) het scoutingspel te laten beleven. De activiteiten zijn heel divers; denk aan speurtochten, pionieren, vuurtjes stoken, kanoën, zeilen, sleutelen aan een motorboot en nog veel meer.

Wandelen en hardlopen in de Binckhorst

Maak een groene wandel-ruimtereis door de Binckhorst en ontdek de prachtige bestemmingen die de Binckhorst te bieden heeft. Denk aan het industriële en culturele erfgoed dat de Binckhorst rijk is of de gezellige restaurants en bars.
 

Bincks Groen heeft een hardlooproute van ongeveer 7 km door de Binckhorst gemaakt, langs de Trekvliet in de Molenwijk en Rijswijk. Maar ontdek ook de Bincks Groene Wandelroute met onderweg verschillende bestemmingen met informatie over het gebied. 

Wandelroutes:
Bincks Groene Wandelroute 

Wandelroutes via Komoot: 
Hoofdroute Zuid
Route Noord

Hardlooproute:
Bincks Groene Hardlooproute

Binckhorst App

De Binckhorst is vanaf de jaren 70 een nieuwe weg ingeslagen, van een puur industriegebied naar een bedrijventerrein met zeer uiteenlopende functies. De laatste 15 jaar zijn in het gebied grote veranderingen in gang gezet onder meer met woningbouw. De Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) heeft een app samengesteld met de belangrijkste historische gebouwen en de nieuwe ontwikkelingen in de Binckhorst.

MOOOF

MOOOF is een community voor muziek, dans en sport. Aangevuld met (para)medici en alle diensten die de gemeenschap sterker maakt. Het is een unieke en bruisende hub van bedrijven middenin de Binckhorst in Den Haag.

Jouw nieuwe thuis zou wel eens in de Binckhorst kunnen zijn. Ontdek hier waaruit je kunt kiezen.