Beleven

Wil je lekker lunchen? Of gezellig borrelen? Het bruist hier van verrassende horeca en leuke initiatieven. Tijd voor een urban ontdekkingstocht.

Broodbrouwers

Gevestigd aan de Dintelstraat 46 in een voormalig bier-koelhuis serveert De Broodbrouwers ontbijt, lunch en diner en biedt zo’n 100 zitplaatsen, een chef’s table en een zonnig terras. Wij bieden voor ieder wat wils uit onze open keuken en zijn vooral gespecialiseerd in de fervente borrelaar die houdt van overheerlijke borrelhappen naast een glas wijn of speciaalbier met een sterk verhaal.

Capriole

Op een verstopt plekje in de Binckhorst in Den Haag is Restaurant Capriole Café een heerlijke oase in de stad. Met veel oog voor detail is een oude verffabriek smaakvol verbouwd tot restaurant, koffiebar, koffiebranderij en locatie voor vergaderingen, workshops en events. Ontdek de gastvrijheid van ons team, de heerlijke gerechten uit de open keuken en natuurlijk de ambachtelijk gebrande Capriole koffie.

Fokker Terminal

De flexibiliteit van een vliegtuighangar en 18 subzalen in het hart van de randstad. De Fokker Terminal is een indrukwekkend monumentaal gebouw met een rijke historie. De geschiedenis als voormalige school voor vliegtuigtechniek komt duidelijk terug in alle hoeken van het pand.

Glaswerk

In Den Haag, Fokkerhaven op de Binckhorst, bevindt zich restaurant Glaswerk. Bij mooi weer is het heerlijk, op het terras aan het water genieten, van mooie gerechten en een heerlijk glas wijn. Chefkok Martijn Lagrand creëert de meest mooie en verrassende gerechten. Gastvrouw Rosalie Brand zorgt voor een perfecte sfeer & ambiance en voor de juiste wijn/spijs combinaties.

The Harbour Club

The Harbour Club is voor gasten die houden van hoge kwaliteit, een persoonlijke touch, entertainment en livemuziek. Hier ervaar je de perfecte combinatie tussen dineren & dansen. The Harbour Club Den Haag is de perfecte locatie voor een romantisch diner, een familiefeest, een bedrijfsuitje of grotere groepen.

Kompaan

Kompaan is bescheiden begonnen, met slechts een paar recepten en een heleboel animo. De brouwerij werd opgericht door Jeroen en Jasper, twee schoolvrienden die elkaar al langer kenden. Ie  Ze deelden een passie en waren klaar om Den Haag op de bierkaart te zetten.

Heerlijk SUPpen op de Binckhorst in Den Haag. Bij ons kan je een SUPboard huren, les nemen of een SUP tour te maken! We hebben meerdere SUP boards beschikbaar, dus neem je vrienden en collega’s mee!
Ook organiseren wij regelmatig SUP cleanups.

PIP

PIP Den Haag is gevestigd op een unieke locatie, op maar 10 minuten lopen van zowel Centraal Station als Hollands Spoor in de schaduw van de Haagse industrie. Stichting Primus Inter Pares (gelijk in de groep maar stuwt deze naar nieuwe hoogtes) maakt deel uit van het creatieve bolwerk BINK36. PIP heeft laten zien dat de grootstedelijke rafelrand zich uitstekend leent voor de ontwikkeling van ruwe creativiteit.

Sickboards

Longboards & skateboards van bekende merken zoals Landyachtz, Loaded, Carver, Arbor & meer. Uitgebreide keuze uit longboards, skateboards, schoenen en streetwear van topkwaliteit. De grootste van NL. 100-dagen retourbeleid. Voted best EU skate shop.

Crossfit Bink 36

Bij CrossFit Bink 36 kan je terecht voor fullbody trainingen in de binnen en buiten ruimten. Tijdens de training word je begeleid door een ervaren coach die ervoor zorgt dat jij het beste uit je training kan halen. De ideale manier om even alle stress en (thuis)werken van je af te schudden. Beginner of al meer ervaren? Iedereen kan op zijn/haar niveau op een veilige manier lekker meesporten! Wil jij ook eens gratis proef trainen bij ons? 

Vivre

In een uniek pand op een unieke plek, het getransformeerde KPN Terrein in het toekomstige Manhattan van Den Haag, heeft Vivre haar deuren geopend.
Vivre staat voor ongekende gastvrijheid en richt zich op makkelijke lunch en uitgebreide borrel met wijn in de hoofdrol.
Eigen exclusieve familie import en minder bekende huizen (unsung heroes) domineren de wijnkaart.

Een kindcentrum in de Binckhorst, hoe fijn is dat?! Vlietkinderen, Dak en Lucas Onderwijs werken samen aan KC De Binck een kindcentrum voor kids van 0-13 jaar met doorgaande leer- ontwikkellijnen voor opvang en onderwijs. KC De Binck start in 2022 met een tijdelijke voorziening in het oude Leger Des Heilsgebouw in de Binckhorst.

Vlietkinderen biedt nu al dagopvang (0-4 jaar) bij KDV Plons aan de Maanweg 20.

Met Rechtstreex bestel je de lekkerste lokale producten en bouw je mee aan een alternatieve voedselketen. Verse, smaakvolle en verrassende boodschappen direct van boeren en makers uit jouw regio. Het assortiment is seizoensgebonden en elke week zijn er nieuwe producten. Rechtstreex werkt zonder abonnement en je kiest zelf of en wat je wilt bestellen. 

De RMWG is een actieve en bruisende waterscoutinggroep. De vereniging telt ongeveer 80 jeugdleden. 

Ieder weekend worden er opkomsten georganiseerd door onze vrijwilligers om kinderen (jong en oud) het scoutingspel te laten beleven. De activiteiten zijn heel divers; denk aan speurtochten, pionieren, vuurtjes stoken, kanoën, zeilen, sleutelen aan een motorboot en nog veel meer.

Als je houdt van racen, competitie en adrenaline dan móet je dit ervaren hebben. De wind in je gezicht als je gas geeft. De trillingen op je stuur.

Onderlinge communicatie. Je maten dichterbij zien komen in je spiegels. Even voel je hoe het is om een echte F1 coureur te zijn.

Dat is VRX1® Racing, een unieke beleving op ’s werelds beste Virtual Reality Race Simulators.

Wandelen en hardlopen in de Binckhorst

Maak een groene wandel-ruimtereis door de Binckhorst en ontdek de prachtige bestemmingen die de Binckhorst te bieden heeft. Denk aan het industriële en culturele erfgoed dat de Binckhorst rijk is of de gezellige restaurants en bars.
 

Bincks Groen heeft een hardlooproute van ongeveer 7 km door de Binckhorst gemaakt, langs de Trekvliet in de Molenwijk en Rijswijk. Maar ontdek ook de Bincks Groene Wandelroute met onderweg verschillende bestemmingen met informatie over het gebied. 

Wandelroutes:
Bincks Groene Wandelroute 

Wandelroutes via Komoot: 
Hoofdroute Zuid
Route Noord

Hardlooproute:
Bincks Groene Hardlooproute

Jouw nieuwe thuis zou wel eens in de Binckhorst kunnen zijn. Ontdek hier waaruit je kunt kiezen.