Beleven

Lekker lunchen, borrelen of er gezellig op uit? De Binckhorst bruist van verrassende horeca en leuke activiteiten zoals sup tours en wandelroutes langs de trekpleisters van de Binckhorst. Of ontdek de parels van het gebied tijdens een urban ontdekkingstocht. Ontdek hier alle hotspots.

GREA DEFENCE

In Binck Base vind je zelfverdedigingsschool GREA Defence. Hier trainen zo’n 60 mensen, van kinderen tot politieagenten, hun weerbaarheid door middel van Krav Maga.

Krava Maga is in principe geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem waarin je leert je grenzen aan te geven en jezelf te verdedigen in benarde situaties. Bij GREA Defence combineren ze deze technieken met sportlessen, omdat een goede conditie je ook helpt om je weerbaarder te voelen.

Wil je meer weten, of een keer een (proef) training Krav Maga volgen? Neem dan contact op met GREA Defence via info@grea.nl. 

Brute Bonen

Op 23 juni opende espressobar Brute Bonen haar deuren aan de kade van Binck Eiland.

De gepassioneerde koffiebranders Pieter en Jop brandden al een paar maanden hun koffiebonen in De Binckhorst, maar vanaf nu kan je 6 dagen per week terecht in de sfeervolle espressobar óf op het terras voor een espresso of cappuccino met een lekker ontbijt of lunch.

Zin gekregen in een verse kop koffie? Dan ben je bij Brute Bonen aan het juiste adres.

Brute Bonen is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 7.30 – 15.00 uur, en op zaterdag en zondag van 8.30 – 16.00 uur. Op maandag worden de bonen gebrand en is de espressobar gesloten.

Groot 'Escheriaans' kunstwerk in de Binckhorst

In de jaren vijftig bouwde ir. George Arnold Escher, neef van de beroemde kunstenaar M.C. Escher aan de Zonweg een grote fabriekshal voor zijn staalconstructiebedrijf.

Speciaal ter ere van het Haagse Escher jaar, waarin we 125 jaar kunstenaar M.C. Escher herdenken, maakte de Haagse kunstenaar Koen Harmsma, van studio Bier en Brood, een grote Escheriaanse kunstwerk aan de achterzijde van de oude fabriekshal, ookwel de ´Escherhal´ genoemd. De muur is goed zichtbaar vanaf het terras van de Titaan en ook langs het nieuw aangelegde wandelpad aan de kade. 

De nieuwe muurschildering maakt onderdeel uit van de streetart route in de Binckhorst. De Binckhorst heeft al 35 kunstwerken van uiteenlopende kunstenaars. 

Klik hier voor een overzicht van alle kunstwerken en de routekaart:

Body Boxx

BodyBoxx is dé plek om op een toegankelijke en gezellige manier fitter en vaardiger te worden. Met BodyBoxx Workouts train je coördinatie, kracht en conditie en werk je aan je zelfvertrouwen. De (kick)bokslessen bieden daarnaast ook de mogelijkheid om te sparren, maar ook zonder sparren kun je bij Body Boxx aan de slag met deze intensieve sport. Ben je meer geïnteresseerd in fitness? Dan hebben ze ook diverse opties, zoals groepslessen of individuele trainingen.

Wij hebben BodyBoxx zelf al eens uitgeprobeerd, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

FysioGrow

FysioGrow helpt sporters met pijnklachten tijdens of na het sporten en mobiliteitsproblemen bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Bij FysioGrow kun je terecht om jouw doelen te bereiken en te werken aan een gezonder en actiever leven. Stap voor stap werken we toe naar een blijvend pijnvrije situatie. Dit doen ze door de beste hands-on technieken te combineren met een op maat gemaakt oefenprogramma. Ook kijkt FysioGrow naar aanpassingen die je in jouw dagelijks leven kunt doen om de klachten te voorkomen. FysioGrow biedt professionele begeleiding en persoonlijke aandacht om jouw klachten te verminderen en jouw sportprestaties te verbeteren.

The Park Playground

Geniet van een unieke VR experience en ontdek ongekende werelden! Samen met je familie, vrienden of collega’s ga je op avontuur in een levensechte virtuele wereld. Zodra je de bril opzet, word je in een volledig fictieve wereld ondergedompeld en kan je deze vrij ontdekken in alle veiligheid. In werkelijkheid blijf je fysiek in de speelruimte van The Park Playground.

Ben je geen gamer? Geen probleem. De VR experiences van The Park Playground zijn heel anders dan alle andere games die je ooit hebt gespeeld. In tegenstelling tot klassieke computerspellen of spelconsoles duik je hier in een virtuele wereld waarin je zelf op ontdekking gaat.

Wij hebben The Park Playground zelf al eens uitgeprobeerd, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

Ebb & Flow Studio

Ebb & Flow Studio is de haven voor self-care en community care, en wisdom lab in de Binckhorst, waar jij de essentie van wie je bent kunt ontdekken en ontplooien. Ze bieden dagelijkse lessen, behandelingen, en bijzondere workshops & events aan. Hun reguliere lessen bevatten onder andere Vinyasa, Yin Yoga, Yin Yang Yoga en Pilates.

Met de intentie om eeuwenoude wijsheid, tools & nieuwe inzichten samen te brengen; om bewustzijn van lichaam en geest, kennis en ervaring, spiritualiteit en ecologie te stimuleren; en om jou je thuis te laten voelen zodra je een voet binnen de deur zet.

Wij hebben Ebb & Flow zelf al eens uitgeprobeerd, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

Street Art Route Binckhorst

Deze unieke route bestaat uit 35 muurschilderingen, samen goed voor ruim 4100 m2 aan Street Art.

De kunstwerken zijn grotendeels gemaakt door lokale artiesten of artiesten die een bijzondere band hebben met Den Haag.

Het project is in 2018 gestart en nog altijd groeiende! Ieder jaar komen er nieuwe muurschilderingen bij.

Download hieronder de kaart en ga op artistieke ontdekkingstocht door de Binckhorst.

CrossFit Ninja's

Bij CrossFit Ninja’s gevestigd op de Mercuriusweg in de Binckhorst, helpen zij jou met het verbeteren van jouw gezondheid en fitheid, door middel van de juiste kennis over beweging, techniek en voeding. CrossFit Ninja’s biedt verschillende soorten trainingen aan, waaronder CrossFit en Personal training, maar organiseren ook lezingen en clinics om mensen te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport en voeding.

Wij hebben CrossFit Ninja’s zelf al eens uitgeprobeerd, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

Skatepark Sweatshop

Skatepark Sweatshop, het indoor skatepark gevestigd in de Binckhorst, biedt voor jong en oud een frisse en modern ogende skate-ervaring sinds 2009. Voor beginners is het park ook ideaal met niet al te hoge obstakels en skateboardlessen drie keer per week van ervaren skateboarders. Het park heeft een uitgebreide miniramp met een hoog en laag gedeelte en organiseert regelmatig evenementen en skatekampen tijdens de schoolvakanties. Meer informatie over de skatekampen is te vinden op de website van het park.

Wij zijn zelf als eens langsgeweest bij SkatePark Sweatshop, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

John Dewey College

Met ingang van 1 augustus 2023 start het John Dewey College op de Binckhorst. Deze vernieuwende school voor leerlingen met een havo-, havo/vwo of vwo-schooladvies, wil de aangeboren nieuwsgierigheid van kinderen voortdurend stimuleren. Want, zo is de ervaring, een kind dat vragen mag blijven stellen, blijft gemotiveerd om te leren. Nieuwsgierigheid is de makkelijkste en mooiste startknop die er is. En de kortste weg naar het best denkbare onderwijs.

De school is vernoemd naar de beroemde Amerikaanse filosoof en pedagoog John Dewey en maakt onderdeel uit van Lucas Onderwijs, een van de grootste scholengroepen van ons land.

Palm Beach Spa

Met je date, geliefde, vriendin of gezin ongestoord in het privé genieten, sporten en bewegen of tot rust komen? Dat kan bij de Palm Beach Spa, een complex dat is voorzien van alle luxe faciliteiten en een groot verwarmd privé zwembad.

Palm Beach spa is een luxe privé spa met zwembadcomplex gelegen in de Binkhorst in Den haag, dat in zijn geheel gehuurd kan worden. Heerlijk ontspannen, zonder het gevoel te hebben bekeken te worden door andere bezoekers. Je huurt bij Palm Beach Spa het hele complex met twee verdiepingen van 200m2! Kom ook genieten van de zwembaden, whirlpool, stoomcabine, sauna, lounge bed en regendouches.

Basisschool De Binck

In augustus 2022 opent Kindercentrum De Binck haar deuren. Hiermee is de eerste basisschool in de Binckhorst een feit! En naast basisonderwijs biedt KC De Binck ook opvang aan voor kinderen van 0-13 jaar. Want of je nu naar de kinderopvang gaat, of naar school: ontwikkelen doe je de hele dag. Waarom zou je dan onderscheid maken tussen kinderopvang en onderwijs? KC De Binck doet dat dan ook niet, vanuit de kaders van het IB concept werken we de hele dag aan ontdekken, onderzoeken en maken.

Loetje

Zeg je Loetje, dan zeg je de lekkerste biefstuk. Geserveerd in échte Loetje jus, met frites en wit brood. In het industriële oude ketelhuis van de voormalige Caballerofabriek in Binckhorst ontvangt Loetje je met een warme gastvrijheid. De smakelijke gerechten (ook lekkere vis en vegetarische opties!) worden in royale porties en op een no-nonsense wijze geserveerd. Dat maakt Loetje een plek waar iedereen makkelijk binnenstapt, of je nu uitgebreid met je familie komt dineren, langskomt voor een snelle zakenlunch of je de week afsluit tijdens een gezellige borrel. 

Wij zijn al eens langs geweest bij Loetje, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

MOOOF

MOOOF is een community voor muziek, dans en sport. Aangevuld met (para)medici en alle diensten die de gemeenschap sterker maakt. Het is een unieke en bruisende hub van bedrijven middenin de Binckhorst in Den Haag.

Wij zijn al eens langs geweest bij MOOOF, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

Dansschool Moves

Is dansen jouw passie en kan jij niet wachten om nieuwe moves te leren? Dan ben je bij Moves Haaglanden aan het juiste adres. Moves is een dansschool met goede affiniteit in de danswereld, zowel competitief als commercieel. Denk hierbij aan podium performance, je ontwikkelen als groepsdanser, op de hoogte te blijven van alle trends en moves die zich ontwikkelen in de danscultuur en je vaardigheden ter competitie brengen op zowel nationaal als internationaal niveau. Moves Haaglanden voorziet het allemaal!

Wij hebben Dansschool Moves zelf al eens uitgeprobeerd, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

Capriole

Op een verstopt plekje in de Binckhorst in Den Haag is Restaurant Capriole Café een heerlijke oase in de stad. Met veel oog voor detail is een oude verffabriek smaakvol verbouwd tot restaurant, koffiebar, koffiebranderij en locatie voor vergaderingen, workshops en events.
Ontdek de gastvrijheid van ons team, de heerlijke gerechten uit de open keuken en natuurlijk de ambachtelijk gebrande Capriole koffie.

Wij zijn al eens langs geweest bij Capriole, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

KinderGarden in Kasteel

Een unieke locatie! Midden in de Binckhorst staat een eeuwen oud kasteeltje, dat sinds december nieuwe (kleine) bewoners heeft. Kindergarden heeft hier een kinderdagverblijf én een kleinschalige BSO.

‘Omdat alles om een kind heen invloed kan hebben, is bij Kindergarden alles doordacht. Alles. Daarin schuilt het geheim van Kindergarden. ‘En als alles invloed heeft, dan willen wij ervoor zorgen dat die invloed positief is.’ Dit geweldige pand maakt iedereen blij, ook de allerkleinsten. Daarnaast ligt het kasteel erg centraal voor ouders uit o.a. Voorburg, Leidschendam en Oud Rijswijk.  

Prive Welness Oró

Kom heerlijk ontspannen in deze prachtige privé spa in Den Haag. De locatie is uitgerust met verschillende luxe faciliteiten. Er is een heerlijke whirlpool met bubbels en krachtige massage-jets aanwezig, een ruime zwem spa om languit in te kunnen genieten en een Finse sauna om lekker op te warmen. Naast deze wellness faciliteiten is er ook een dubbele regendouche, een zitgedeelte en een flatscreen tv om je favoriete films en series te bekijken. Kortom, alles is aanwezig voor een geweldige ervaring. Je kunt zelfs luxueus overnachten in de wellness!

Art The Hague

De kunstbeurs die het internationale karakter van Den Haag toont,  rondleidingen en tentoonstellingen organiseert, kunstliefhebbers en het bedrijfsleven betrekt bij hedendaagse kunst.

Glaswerk

In Den Haag, Fokkerhaven op de Binckhorst, bevindt zich restaurant Glaswerk. Bij mooi weer is het heerlijk, op het terras aan het water genieten, van mooie gerechten en een heerlijk glas wijn. Chefkok Martijn Lagrand creëert de meest mooie en verrassende gerechten. Gastvrouw Rosalie Brand zorgt voor een perfecte sfeer & ambiance en voor de juiste wijn/spijs combinaties.

Wij zijn al eens langs geweest bij Glaswerk, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

The Harbour Club

The Harbour Club is voor gasten die houden van hoge kwaliteit, een persoonlijke touch, entertainment en livemuziek. Hier ervaar je de perfecte combinatie tussen dineren & dansen. The Harbour Club Den Haag is de perfecte locatie voor een romantisch diner, een familiefeest, een bedrijfsuitje of grotere groepen.

Wij zijn al eens langs geweest bij The Harbour Club, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

Fokker Terminal

De flexibiliteit van een vliegtuighangar en 18 subzalen in het hart van de randstad. De Fokker Terminal is een indrukwekkend monumentaal gebouw met een rijke historie. De geschiedenis als voormalige school voor vliegtuigtechniek komt duidelijk terug in alle hoeken van het pand.

Broodbrouwers

Gevestigd aan de Dintelstraat 46 in een voormalig bier-koelhuis serveert De Broodbrouwers ontbijt, lunch en diner en biedt zo’n 100 zitplaatsen, een chef’s table en een zonnig terras. Wij bieden voor ieder wat wils uit onze open keuken en zijn vooral gespecialiseerd in de fervente borrelaar die houdt van overheerlijke borrelhappen naast een glas wijn of speciaalbier met een sterk verhaal.

Kasteel Binckhorst

Kasteel de Binckhorst is een kasteel uit de 17de eeuw met een oorsprong begin 14de eeuw. Het ligt in de Haagse wijk Binckhorst, een wijk aan de rand van Den Haag die grenst aan Rijswijk en Voorburg.

Kompaan

Kompaan is bescheiden begonnen, met slechts een paar recepten en een heleboel animo. De brouwerij werd opgericht door Jeroen en Jasper, twee schoolvrienden die elkaar al langer kenden. Ie  Ze deelden een passie en waren klaar om Den Haag op de bierkaart te zetten.

Als je houdt van racen, competitie en adrenaline dan móet je dit ervaren hebben. De wind in je gezicht als je gas geeft. De trillingen op je stuur.

Onderlinge communicatie. Je maten dichterbij zien komen in je spiegels. Even voel je hoe het is om een echte F1 coureur te zijn.

Dat is VRX1® Racing, een unieke beleving op ’s werelds beste Virtual Reality Race Simulators.

Wij hebben VRX1 zelf al eens uitgeprobeerd, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

Sickboards

Longboards & skateboards van bekende merken zoals Landyachtz, Loaded, Carver, Arbor & meer. Uitgebreide keuze uit longboards, skateboards, schoenen en streetwear van topkwaliteit. De grootste van NL. 100-dagen retourbeleid. Voted best EU skate shop.

Heerlijk SUPpen op de Binckhorst in Den Haag. Bij ons kan je een SUPboard huren, les nemen of een SUP tour te maken! We hebben meerdere SUP boards beschikbaar, dus neem je vrienden en collega’s mee!
Ook organiseren wij regelmatig SUP cleanups.

PIP

PIP Den Haag is gevestigd op een unieke locatie, op maar 10 minuten lopen van zowel Centraal Station als Hollands Spoor in de schaduw van de Haagse industrie. Stichting Primus Inter Pares (gelijk in de groep maar stuwt deze naar nieuwe hoogtes) maakt deel uit van het creatieve bolwerk BINK36. PIP heeft laten zien dat de grootstedelijke rafelrand zich uitstekend leent voor de ontwikkeling van ruwe creativiteit.

Een kindcentrum in de Binckhorst, hoe fijn is dat?! Vlietkinderen, Dak en Lucas Onderwijs werken samen aan KC De Binck een kindcentrum voor kids van 0-13 jaar met doorgaande leer- ontwikkellijnen voor opvang en onderwijs. KC De Binck start in 2022 met een tijdelijke voorziening in het oude Leger Des Heilsgebouw in de Binckhorst.

Vlietkinderen biedt nu al dagopvang (0-4 jaar) bij KDV Plons aan de Maanweg 20.

Vivre

In een uniek pand op een unieke plek, het getransformeerde KPN Terrein in het toekomstige Manhattan van Den Haag, heeft Vivre haar deuren geopend.
Vivre staat voor ongekende gastvrijheid en richt zich op makkelijke lunch en uitgebreide borrel met wijn in de hoofdrol.
Eigen exclusieve familie import en minder bekende huizen (unsung heroes) domineren de wijnkaart.

Wij zijn al eens langs geweest bij Vivre, bekijk hier de video waarin Eva op onderzoek uitgaat.

Crossfit Bink 36

Bij CrossFit Bink 36 kan je terecht voor fullbody trainingen in de binnen en buiten ruimten. Tijdens de training word je begeleid door een ervaren coach die ervoor zorgt dat jij het beste uit je training kan halen. De ideale manier om even alle stress en (thuis)werken van je af te schudden. Beginner of al meer ervaren? Iedereen kan op zijn/haar niveau op een veilige manier lekker meesporten! Wil jij ook eens gratis proef trainen bij ons? 

Wandelen in de Binckhorst

Maak een groene wandel-ruimtereis door de Binckhorst en ontdek de prachtige bestemmingen die de Binckhorst te bieden heeft. Denk aan het industriële en culturele erfgoed dat de Binckhorst rijk is of de gezellige restaurants en bars.
 

Bincks Groen heeft een hardlooproute van ongeveer 7 km door de Binckhorst gemaakt, langs de Trekvliet in de Molenwijk en Rijswijk. Maar ontdek ook de Bincks Groene Wandelroute met onderweg verschillende bestemmingen met informatie over het gebied. 

De RMWG is een actieve en bruisende waterscoutinggroep. De vereniging telt ongeveer 80 jeugdleden. 

Ieder weekend worden er opkomsten georganiseerd door onze vrijwilligers om kinderen (jong en oud) het scoutingspel te laten beleven. De activiteiten zijn heel divers; denk aan speurtochten, pionieren, vuurtjes stoken, kanoën, zeilen, sleutelen aan een motorboot en nog veel meer.

Roeivereniging De Laak

Roeivereniging De Laak is een roeivereniging waar je enthousiaste en sportieve roeiers treft. Het is ook een sportfaciliteit waar je je spieren kunt versterken, een plek waar je behalve naar buiten ook binnen kunt roeien op de ergometers, een verzamelpunt in de zich snel ontwikkelende Binckhorst, een aanbieder van gastvrijheid, een maatschappelijk betrokken buurtbewoner en een vereniging met een uniek pand aan het water.

Of je nou 10 of 80 jaar bent, iedereen is welkom bij deze roeivereniging in Den Haag. De vereniging is opgericht in 1911 en ligt al bijna honderd jaar in de Binckhorst aan de Trekvliet en heeft momenteel bijna 500 leden.

Watersportvereniging Vlietstreek

Watersportverenigingen zijn er in diverse takken: kanoën, roeien en ook een tweetal algemene watersportverenigingen. Eén van deze watersportverenigingen is watersportvereniging de Vlietstreek.

De vereniging telt zo’n 200 leden en kent in haar haven de Beverdam aan de Maanweg een actief verenigingsleven. Een haven met zo’n 100 ligplaatsen en o.a. een drijvend clubhuis.

Binckhorst App

De Binckhorst is vanaf de jaren 70 een nieuwe weg ingeslagen, van een puur industriegebied naar een bedrijventerrein met zeer uiteenlopende functies. De laatste 15 jaar zijn in het gebied grote veranderingen in gang gezet onder meer met woningbouw. De Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) heeft een app samengesteld met de belangrijkste historische gebouwen en de nieuwe ontwikkelingen in de Binckhorst.

Met Rechtstreex bestel je de lekkerste lokale producten en bouw je mee aan een alternatieve voedselketen. Verse, smaakvolle en verrassende boodschappen direct van boeren en makers uit jouw regio. Het assortiment is seizoensgebonden en elke week zijn er nieuwe producten. Rechtstreex werkt zonder abonnement en je kiest zelf of en wat je wilt bestellen. 

Jouw nieuwe thuis zou wel eens in de Binckhorst kunnen zijn. Ontdek hier waaruit je kunt kiezen.