Wonen

Jouw nieuwe thuis zou wel eens in de Binckhorst kunnen zijn. Ontdek hieronder waaruit je kunt kiezen. Ieder bouwproject heeft zijn eigen unieke verhaal.

De Nieuwe Hallen

Het project De Nieuwe Hallen Fase 1 is de herontwikkeling van de bestaande industriële jaren ‘50 hallen die liggen aan de Melkwegstraat en de Saturnusstraat. De karakteristieke elementen en het ruwe karakter van de hallen blijven behouden. De hallen worden ingericht als gemeenschappelijke ruimte voor ontmoeting met ruimte voor kleinschalige horeca. 

Tussen de bestaande hallen komen twee woontorens met veel licht en ruimte en royale groene dakterrassen. In totaal komen hier 234 woningen in verschillende prijsklassen. De buitenruimte die tussen de hallen ligt wordt openbaar en ook opnieuw ingericht. Hierdoor ontstaat een interessante nieuwe ontmoetingsplek in de Binckhaven, een zogenaamde Binckplek. Dankzij de levendige mix van wonen en werken is het gebied straks levendig gedurende de hele dag.

The Blox

Met The Blox wordt een duurzame en natuurinclusieve verticale stad gemaakt; voor iedereen die houdt van wonen in een ‘Brooklyn-achtige’ omgeving, ongeacht leeftijd en gezinssamenstelling. In The Blox zijn de ‘districts’ gestapeld; deze zijn net als de bestaande buurten in een stad herkenbaar, met een eigen identiteit en sfeer. Iedere district heeft haar eigen karakteristieke plek, zoals een gezamenlijke Duintuin, Speelstraat en er is zelfs een enorm ruim dakpark! Het uitzicht op de Kroontuin op 120 meter is eindeloos!

BoogieWoogie

Den Haag krijgt een nieuwe stadsentree. Op het kruispunt van de Binckhorstlaan en de Mercuriusweg, aan het eind van de Rotterdamsebaan verschijnt straks een stoer, iconisch en indrukwekkend gebouw: BoogieWoogie. Dit ontwerp komt je dan stralend tegemoet en vormt de schakel tussen de Binckhorst en het centrum van de stad.

De stedenbouwkundige dynamiek en de centrale ligging van het gebouw geven de Binckhorst nieuwe energie en levendigheid als woon-werklocatie en sluiten aan bij de bredere visie van de Binckhorst. BoogieWoogie blaast niet alleen de Binckhorst, maar de hele stad, nieuw leven in. Nieuwe energie voor gebruikers, bewoners, bezoekers en passanten om in te werken, wonen, leven, ontmoeten, genieten en ontspannen.

Frank is een Binck

Op de hoek van de Melkwegstraat en de Saturnusstraat verrijst Frank is een Binck, een stoer en multifunctionele landmark als entree van Binckhorst.

Frank is een Binck staat voor een totale woon- en werkbeleving. Met horeca en daarboven woningen in de voormalige Van Klingeren vleugel, een co-working space met open werkruimtes en een flexibel woonconcept dat ruimte biedt aan zowel 205 sociale, middeldure en vrije sector huurappartementen. 

Frank is een Binck is geïnspireerd op de beroemde jeugdherberg Ockenburg van architect Frank van Klingeren. Het transparante gebouw van staal en glas was in de jaren ’70 in gebruik als aanbouw van de villa Ockenburg en kreeg de bijnaam ‘De Van Klingeren vleugel’. 

Binck Eiland

Binck Eiland werd tot 2015 gebruikt door uitgeefgigant SDU. Deze prachtige plek aan de rand van Voorburg en Den Haag is getransformeerd naar een nieuw wooneiland met ruim 240 woningen, omringd door water en groen. Binck Eiland is het eerste deelplan op de Binckhorst waar gewoond kan worden.

En wat is er leuker dan in tien minuten de binnenstad van Den Haag te kunnen binnenvaren of te ontspannen op of aan de Trekvliet? De bewoners van Binck Eiland genieten als pioniers van de Binckhorst nu al van alle nieuwe kansen die het gebied biedt. Wonen aan het water, dicht bij de binnenstad, met fenomenaal uitzicht. Dat is het nieuwe Haagse Wonen!

Maanweg

De Maankade wordt een aantrekkelijke woonkade, autovrij en met adressen aan de straat. De Maanweg wordt een laanachtige werkstraat met commerciële en maatschappelijke voorzieningen en sterk groen profiel. De noord-zuid doorgangen worden verblijfsruimtes aansluitend op het karakter van het kademilieu. De bouwblokken krijgen groene collectieve binnenhoven voor bewoners, eventueel publiek toegankelijk overdag.

Binck City Park

Naast het historische Kasteel Binckhorst, aan de Binckhorstlaan én nabij de Rotterdamsebaan verrijst momenteel project Binck City Park. Het project kenmerkt zich door vier blokken die één stedelijk ensemble vormen maar tegelijk wel ieder een eigen identiteit hebben. In de blokken bevinden zich 896 woningen van diverse afmetingen.

De vier blokken worden verbonden door het dakpark. Hieraan dankt het plan dan ook haar naam. Een plek om te ontsnappen aan de stad. Zoals in een historische stad de achtertuinen van de grachtenpanden de luwe plekken zijn, is hier de centrale daktuin de luwe plek. Alle woningen zijn bestemd voor de verhuur en worden naar verwachting begin 2025 opgeleverd. Op een later moment volgt er meer informatie over de verhuurder en de huurprijzen.

One MilkyWay

Op de hoek van de Melkwegstraat en Saturnusstraat in Den Haag wordt project One MilkyWay ontwikkeld. Midden in De Binckhorst, wat vroeger een bedrijventerrein was, verkleurt de komende jaren naar een innovatief en duurzaam woon-/werkgebied. Stoer wonen en werken met de sfeer en identiteit van ‘industriueel, creatief en een tikkeltje rauw’.

One MilkyWay bestaat uit drie bouwdelen. Een hoge woontoren van circa 70 meter hoog, een lager gedeelte waar houtbouw (CLT) toegepast wordt een een ‘groene’ parkeergarage met een prachtig daktuin. 

Wil je lekker lunchen? Of gezellig borrelen? Het bruist hier van verrassende horeca en leuke initiatieven.