300 huurwoningen Pegasus gereed

Date

Wederom een mooi moment voor de transformatie van de Binckhorst én het verminderen van het woningtekort. Nadat er onlangs al 140 huurwoningen in Elara opgeleverd werden, is het nu de beurt aan Pegasus. Tussen de Orionstraat, Wegastraat en de Pegasusstraat is een opvallend gebouw met twee woontorens van 40 en 70 meter hoog verrezen: project Pegasus. Op de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw is ruimte voor bedrijven. Ontwikkelaar NU Projectontwikkeling zal zelf vanaf eind 2023 kantoor houden op de 22e verdieping van de hoge toren. Het project bestaat verder uit totaal 300 sociale woningen, waarvan 152 driekamerappartementen, 134 tweekamerappartementen en 14 studio’s. De appartementen zijn bedoeld voor een mix van doelgroepen, waaronder jonge professionals, starters en jongeren tot 23 jaar en worden allemaal verhuurd door woningcorporatie Staedion.

Eind september wordt de tweede toren van project Pegasus opgeleverd nadat eind juni al de eerste toren met 103 woningen is opgeleverd. Ondertussen zijn daar de meeste huurders ingehuisd. De oplevering van de overige woningen, bedrijfsruimten en de kantoorverdieping volgen eind september 2023. Naar verwachting zullen in oktober 2023 alle woningen bewoond zijn.

Op dat moment verschijnen waarschijnlijk ook de overige nieuwe bewoners… We doelen dan op de bewoners van de vele verblijfsplaatsen voor insecten en verschillende vogelsoorten. Tijdens de bouw zijn hier voorzieningen voor meegenomen. Er is in Pegasus dan ook veel ruimte voor groen: op de tweede verdieping bevindt zich de gemeenschappelijke daktuin voor bewoners en het complex kent daarnaast meerdere groene daken. In de grootste daktuin is een polderdak verwerkt met een volledig geautomatiseerd waterbergingssysteem voor het hemelwater van alle daken. Pegasus vormt dus een thuis voor mens én dier!

Het gebouw bevat verder een parkeergarage en meerdere fietsenbergingen met totaal 900 plekken. Zo staat de omgeving er straks netjes bij!

More
articles