Terugblik Binckmarkt XL

Date

Hoe ziet de Binckhorst eruit in 2050? Wat heb je dan nodig om er met plezier te kunnen wonen, werken of ontspannen? Een groene stadswijk? Je auto aan de rand of aan de kant? Goed openbaar vervoer? De Binckhorst gaat een nieuwe fase in. Op woensdag 22 mei 2024 konden ruim 150 bezoekers live meedromen, -denken en -doen tijdens de Binckmarkt XL in de Caballero Fabriek. Daarnaast is de aftrap gedaan voor de online participatie. 

Het programma bestond uit een middag- en een avonddeel. Tijdens het middagdeel konden geïnteresseerden te voet, per fiets, of per boot de Binckhorst verkennen. Om 18:00 uur opende wethouder Robert van Asten het programma, de bijbehorende markt en deed hij de aftrap voor de online participatie. Groepen van rond de 20 personen lieten in vier ‘droomsessies’ hun licht schijnen op een Binckhorst in 2050. Het is dan ook de bedoeling om de beste onderdelen van de droombeelden te verzamelen, aan te vullen en om te bouwen tot het meest favoriete beeld van de Binckhorst in de toekomst.

De thema’s van de droomsessies waren:

– Samen in de Binckhorst: DNA & community
– Leven in de Binckhorst: wonen, werken en voorzieningen
– Bewegen in de Binckhorst: mobiliteit en hoofdinfrastructuur
– Buiten in de Binckhorst: openbare ruimte en groenstructuur.

Kon je er op 22 mei niet bij zijn, maar wil je je wel oriënteren op de Binckhorst in 2050, doe dan online mee. Kijk hiervoor op www.denhaag.nl/binckhorst2050. Je kunt hier nog tot 12 juni terecht. 

Meer weten? Klik hier.

Hieronder een impressie van de avond: 

More
articles