Binck Talk in het informatiecentrum

Date

Let op: We moeten door onvoorziene omstandigheden de Binck-Talk helaas uitstellen en zullen begin volgend jaar de nieuwe datum bekendmaken. Houd de website in de gaten!

 

Op woensdag 17 januari is er van 12.00 uur tot 13.00 uur een gratis Binck-Talk in het informatiecentrum Binckhorst. Deze Binck-Talk wordt gegeven door Marsel Loermans en gaat over zijn sfeervolle foto’s van het gebied, de driedelige documentaire ‘Binckhorst’ die hij samen met Wilma Marijnissen maakte en de films die zij in opdracht van de Rotterdamsebaan maakten. 

Als fotograaf werkt Loermans vooral voor vormgevers, ontwerpbureaus en reclamebureaus. De opdrachten hebben meestal een illustratief karakter waarbij de werkelijkheid vaak niet goed genoeg is. Naast werk in opdracht maakt hij regelmatig autonoom werk. Door de veranderende (digitale) technieken ging hij zich vanaf 2011 meer en meer toeleggen op bewegend beeld.

 

Nadat Loermans in 2009 was mee geweest met een door Marijnissen georganiseerde fietstocht door de Binckhorst was voor hem duidelijk dat de Binckhorst moest worden vastgelegd. Dat heeft geresulteerd in de samenwerking met Marijnissen in ‘Binckhorst’, een documentair drieluik. Hij was altijd al fan van de Romney loods en gefascineerd door rafelranden en de schoonheid van het ongeregelde, beide ruim voorradig in de toenmalige Binckhorst.

 

Als je de gratis lezing wilt bijwonen, vragen wij je je vooraf aan te melden via: binckhorst@denhaag.nl. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: vol=vol. Inloop is vanaf 11.30 uur.  

Meer informatie over het werk van Marsel Loermans vind je hier: Marsel Loermans Fotografie. Hier de link naar het drieluik ‘Binckhorst’.  

More
articles