Binck Eiland wint Haagse Woonprijs 2023!

Date

De ontwikkeling ‘Binck Eiland’ heeft de Haagse Woonprijs 2023 gewonnen! Tijdens het symposium ‘The Hague Flows’ van Stichting Wonen in Den Haag werd de prijs uitgereikt.  

De Haagse Woonprijs erkent en eert projecten die wonen naar een hoger niveau tillen en een positieve invloed hebben op de omgeving. Een divers scala aan nieuwbouw- en transformatieprojecten in verschillende stadswijken draagt bij aan een verrijkte leefomgeving. De visionairen achter deze projecten getuigen van moed en innovatie.

Binck Eiland is onderdeel van gebiedsontwikkeling De Binckhorst in Gemeente Den Haag. De Binckhorst telt na afronding van de gebiedsontwikkeling meer dan 10.000 bewoners. In zo’n groot gebied met versnipperd eigendom moet je wel samenwerken om kwaliteit te realiseren. Met Binck Eiland hebben we een voorbeeld neergezet voor de transformatie van de rest van de Binckhorst. Wij zijn erg trots op het feit dat ons project erkend wordt als hoogwaardige woningbouw in Den Haag!

– Hans Meurs, namens de samenwerkende ontwikkelaars (VORM, BPD, Local)

Binck Eiland bestaat uit drie delen. Een (voormalig) kantoorgebouw, een rustig middengebied rondom de binnentuin en het waterfront langs de Trekvliet.

Het getransformeerde kantoor  met 70 woningen –De Binck– leent zich uitstekend voor een grote variatie aan woningen. Het bevat niet alleen appartementen, maar ook gestapelde herenhuizen, woonwerk units en studio’s. Het middengebied –Binck Plaats– heeft 46 grondgebonden woningen waarvan de helft aan het water ligt en de andere helft aan het Park de Broeksloot. De gemeenschappelijke binnentuin is de plek waar kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen. Binck Kade  heeft 110 stadappartementen, waar bewoners kunnen genieten van het uitzicht op de Trekvliet.

Binck Eiland heeft een divers woonprogramma, is duurzaam, circulair en klimaatadaptief. De laatste woningen zijn in 2022 opgeleverd, de oplevering van de openbare ruimte volgde begin 2023. Een terechte winnaar van de Haagse Woonprijs

Ga naar deze pagina om het filmpje over Binck Eiland te bekijken. 

De Binck
Binck Plaats
Binck Kade

More
articles