Brouwerij Kompaan gaat voor verduurzaming en groei

Date

Brouwerij Kompaan is  een crowdfunding gestart. Met de financiering willen de ondernemers het productieproces verduurzamen de brouwerij verder uitbouwen. In korte tijd is er al bijna 90.000 euro opgehaald door meer dan 75 betrokken investeerders. Om alle plannen uit te kunnen voeren is minimaal 150.000 euro nodig.  

Kompaan

De brouwerij werd in 2012 opgericht door de vrienden Jasper Langbroek en Jeroen Ditmarsch. “We wilden Den Haag een brouwerij van formaat geven, en dat is gelukt! Onze bieren zijn verkrijgbaar in alle hoeken van het land en we hebben in 2022 zelfs een tweede bar geopend.” vertelt Ditmarsch.

Groei en verduurzaming

De ondernemers streven ernaar om begin 2024 van start te kunnen met verdere groei en verduurzaming van de brouwerij. “Om te kunnen groeien hebben we nieuwe apparatuur nodig en zal het inpakken van de blikken moeten gebeuren met een semi-automatisch systeem.” stelt Langbroek. Daarnaast wordt er een bootverbinding opgezet waarmee het mogelijk wordt om te pendelen tussen de twee horecazaken. Langbroek en Ditmarsch zijn van plan om de bootverbinding voornamelijk in te zetten tijdens evenementen die zij van plan zijn te gaan organiseren.

Crowdfunding

Om de plannen uit te kunnen voeren, is financiering nodig. De ondernemers hebben ervoor gekozen om deze financiering op te halen via crowdfunding. Op die manier worden de plannen gefinancierd door de eigen community in plaats van anonieme beleggers. “We geloven in de kracht van de community en willen de mensen om ons heen graag betrekken bij onze plannen.” vertelt Langbroek. Er is inmiddels al bijna 90.000 euro opgehaald door ruim 75 betrokken investeerders. Met de crowdfunding hopen de ondernemers minimaal 150.000 euro op te halen, maar om alle plannen uit te kunnen voeren moet het maximale doelbedrag van 300.000 euro bereikt worden.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 3%. Daarnaast worden investeerders afhankelijk van het ingelegde bedrag beloond met extra’s zoals een exclusief gebrouwen biertje, de mogelijkheid om een dag mee te lopen met de hoofdbrouwer of een crowdfundersshirt.

Interesse om te investeren of meer weten over de plannen?

Waar zit die verduurzaming dan in, als de plannen uitgevoerd worden? Bijvoorbeeld in een meer duurzame stroomopwekking door een nieuwe stoomgenerator. En om de impact op het milieu te verminderen wil Kompaan overgaan op herbruikbare stalen fusten en een geavanceerde fusten-wasinstallatie aanschaffen om ze zelf efficiënt en grondig te reinigen. Daarnaast willen ze de distributie verduurzamen, per 2025 zal de eigen distributie van Kompaan volledig elektrisch zijn. Meer informatie over alle plannen, alle voordelen die je kunt krijgen en hoe je kunt bijdragen, vind je op: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/crowdsurfing23bijdragen

More
articles