De Binckhorst komt tot leven: 46 energieneutrale woningen opgeleverd

Binck plaats

Date

Na een bouwperiode van een kleine twee jaar, zijn half februari 46 grote herenhuizen op Binck Eiland opgeleverd. Een nieuwe mijlpaal in de mooie ontwikkelingen op De Binckhorst in Den Haag. Tot 2040 moeten er in Den Haag 50.000 nieuwe woningen worden gerealiseerd, waarvan 5.000 in De Binckhorst.

fotografe: A. Brokking

Binck Eiland bestaat in totaal uit 3 fases en is gelegen in de hoek van De Binckhorst ter hoogte van de kruising van de Maanweg en de Binckhorstlaan. De eerste fase, genaamd “De Binck”, betreft de transformatie van het voormalige kantoorgebouw van uitgever SDU naar huur- en koopwoningen.

Deze unieke woningen zijn in 2019 reeds opgeleverd en hier wonen al geruime tijd enthousiaste pioniers van De Binckhorst. De tweede fase, genaamd “Binck Plaats”, bevindt zich achter het reeds uitgevoerd transformatieproject en is nu ook zo goed als klaar voor oplevering aan de kopers. Binck Plaats bestaat uit totaal 46 ruime herenhuizen, naar ontwerp van Klunder Architecten, die met elkaar rondom een ruime gezamenlijke binnentuin zijn gerealiseerd. Onder deze klimaatadaptieve dektuin met onder andere een eigen moestuin, een tuinkas voor gezamenlijk gereedschap, natuurspeelvoorzieningen en de langste bank van De Binckhorst, worden de auto’s van alle bewoners van Binck Eiland geparkeerd.

De herenhuizen zijn extra duurzaam uitgevoerd (duurzamer dan vereist volgens de regelgeving), en bestaan uit drie of vier woonlagen, waardoor zeer riante woonoppervlakten ontstaan. “Dit is een heel belangrijk project voor Den Haag”, vertelt Willem Romijn, Projectontwikkelaar bij VORM. “Al met al wordt Binck Eiland een van de duurzaamste woonbuurten in een gebied dat tot voor kort het domein was van grote bedrijven”. De kade langs de Trekvliet is al deels vernieuwd en de binnentuin, waar ook de privétuinen van de herenhuizen aan grenzen, wordt momenteel compleet ingericht met bomen en groen.“

Wethouder Anne Mulder van Gemeente Den Haag zegt over deze mijlpaal: “Het is mooi dat na de huisvesting van de eerste pioniers nu weer een volgende stap is gezet in de ontwikkeling van De Binckhorst. Stap voor stap transformeren we het gebied tot een modern woon-werk gebied met een rauw randje. Ik wens de nieuwe bewoners veel woonplezier!”

De derde en laatste fase van Binck Eiland, genaamd “Binck Kade”, bestaat nog uit 113 luxe appartementen, verdeeld over twee mooie woontorens pal aan de Trekvliet. Een prachtige locatie met geweldig uitzicht. Binck Kade bevindt zich momenteel in de ruwbouw-fase en zal medio 2022 worden opgeleverd aan haar kopers. In Binck Kade zijn nog enkele luxe appartementen te koop.

De laatste woningen van het deelproject Binck Plaats worden op 25 maart 2021 opgeleverd. Tevens wordt er de laatste hand gelegd aan. het gemeenschappelijke deel van de binnentuin. Begin april worden worden de graszoden geplaatst, alsmede de laatste bomen. Vanaf dan kunnen de bewoners van de Binck plaats en de Binck genieten van de binnentuin op de stallingsgarage. 

Foto’s van Binck Plaats na oplevering: 

Fotografie: Roos Aldershoff Fotografie

More
articles