Hoogste punt Binck City Park!

Date

Yes, op 2 februari 2024 heeft Binck City Park het hoogste punt bereikt! Een belangrijke mijlpaal tijdens de bouw van dit grote project met vier woontorens, parkeergarage en binnentuin. Het is blok 1 van 75 meter hoog waarbij nu het hoogste punt bereikt is. De vier torens kennen na oplevering een hoogte tussen de 43,5 meter en 75 meter.

Op uitnodiging van ontwikkelaar VORM werd dit feestelijke moment gevierd met het uitvoeringsteam, de betrokken architecten en adviseurs, de investeerders en de gemeente Den Haag. Op de bouwplaats werden de aanwezigen op geheel eigen(wijze) wijze toegesproken door Alphons, waarna vertegenwoordigers van de betrokken partijen een vlag plaatsten.

Daarna trok het gezelschap naar de nabij gelegen Fokker Terminal waar onder het genot van een drankje en hapje werd geluisterd naar enkele toespraken. Als attentie kregen alle aanwezigen het boek ‘De ziel van de Binckhorst’ uitgereikt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert van Asten, wethouder Stedelijke Ontwikkeling in Den Haag: 

“Op deze plek in de Binckhorst komen straks bijna 900 broodnodige woningen voor iedereen. Een combinatie van studentenwoningen, sociale huur, middenhuur en luxe appartementen, verbonden door groen. Zo bouwen we in Den Haag echt aan betere buurten. Ook op de Binckhorst, dat de komende jaren een levendige wijk wordt, waar mensen kunnen wonen, werken en ontspannen.”

Leefbaar in alle facetten

Het nieuwe woongebouw heeft na oplevering alles wat nodig is voor een sociaal duurzame leefomgeving. In alle facetten draagt Binck City Park bij aan de leefbaarheid van de toekomstige buurt. “Het woongebouw kenmerkt zich als natuurinclusieve habitat voor mens en dier, wordt betaalbaar voor een hele diverse doelgroep én kent een mixed-use programmering”, vertelt Sander van de Wolf, adjunct-directeur VORM Ontwikkeling. “Hier versmelten wonen, werken, studeren en ontspannen. Voor iedereen is hier een plek. Een plek die straks tot leven komt.”

Realisatie

VORM Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie van de vier torens en parkeergarage. Naar verwachting worden de woningen in 2024 opgeleverd. Ronald Snoek, Directeur VORM Bouw is trots: “Hier bouwen kun je vergelijken met Champions League. Met vier torenkranen op 5.000 m2 terrein bouwen we in dertig maanden met vele vakmensen aan 80.000 m2 vloeroppervlak voor 896 betaalbare woningen.” 

De huurwoningen

Natuurlijk gaat het uitvoeringsteam in volle vaart verder met de bouw van Binck City Park. De verwachting dat de woningen eind 2024 opgeleverd worden. Als je interesse hebt in een huurwoning in Binck City Park, kan je hier je gegevens achter laten. 

Betrokken partijen

Binck City Park verreist in de Binckhorst, dat transformeert naar een verrassende, duurzame, innovatieve en sociaal gemixte stadswijk. Belegger AXA investeerde namens haar klanten in 313 huurappartementen. Verenigd Beheer acquireerde 89 appartementen, Bouwinvest Residential Fund kocht 198 woningen in het project. Ook M&G Real Estate en Rockfield Real Estate acquireerde 296 woningen, waarvan 197 namens DUWO. Eindbelegger ‘De Smitsloo Groep’ is eigenaar van de 980 m2 ruimte op de begane grond, waarmee zij aanvullende voorzieningen gaan verzorgen voor de toekomstige bewoners. Holland Immo Group heeft de parkeergarage gekocht, waarvan Qpark de exploitatie gaat verzorgen.

More
articles