In the spotlight: GREA Defence

Date

Zoals op onze pagina BELEVEN te zien, is er van alles te doen in de Binckhorst. In de rubriek ‘In the spotlight’ wordt elke keer een Binckplek of ondernemer in de Binckhorst uitgelicht. Deze keer is het de beurt aan GREA Defence. Zo kom je steeds meer te weten over alle buzz in de Binckhorst!

In de Binck Base vind je de zelfverdedigingsschool GREA Defence. Zo’n 60 mensen, van kinderen tot politieagenten, trainen hier hun weerbaarheid middels Krav Maga. “Het is belangrijk om in een nieuwe jonge woonwijk een locatie voor sport en welzijn te hebben. Als ontmoetingsplek, maar ook om te werken aan je conditie en mentale weerbaarheid.” We spreken met oprichtster Gracia Ho-Asjoe. We gaan op bezoek en nemen een kijkje bij de zelfverdedigingsschool.  

De Binckhorst is al enkele jaren in opkomst en dat zal de komende tijd ook blijven, denkt Gracia. “Van wijk voor autodealers naar hippe woonwijk, waar ook gewerkt wordt. Een relaxte stadswijk waarvan ik hoop dat er straks ook genoeg ruimte komt voor sport. Gezondheid, fysiek en mentaal in balans zijn is echt belangrijk voor mensen. Daar moeten voldoende plekken voor zijn!”  

GREA Defence is nu een van de aanbieders om te sporten in de Binckhorst. Naast deze zelfverdedigingsschool vind je er de CrossFit Ninja’s, boksschool BodyBoxx en is de Surfpoel in aanbouw.  

Zelfverdedigen

“In de basis is Krav Maga geen sport, maar een zelfverdedigingsysteem. Het is geen vechtsport maar wel iets dat je moet trainen,” legt Gracia uit. “Het systeem komt oorspronkelijk uit Israël, het is makkelijk aan te leren en wordt over de hele wereld beoefend. Het helpt om je grenzen aan te geven, nee te kunnen en durven zeggen,” aldus Gracia van GREA Defence “Wij combineren zelfverdediging wel met sportlessen, vooral gericht op conditie. We hebben dan ook een gedeelte van de trainingsruimte ingericht met bokszakken en sportattributen. Als je je fit voelt ben je sowieso weerbaarder.” 

Uitvalsbasis

Waarom in de Binckhorst? “Ik zat hier al vlakbij en woon hier in de buurt,’’ vertelt Gracia. “Ik had geen vooropgezet plan om ons trainingscentrum hier te vestigen.” De Binck Base is voor GREA Defence een fijne uitvalsbasis. ”Voor ons is deze locatie een fijne centrale plek waar we elkaar kunnen ontmoeten.” 

Sterk in je schoenen

Bij het voorbereiden van haar lessen kijkt Gracia naar wat er in de maatschappij speelt en past lessen hierop aan. Als voorbeeld laat ze ons een filmpje zien van een mishandeling van een 14-jarig meisje op een middelbare school, waarbij het meisje aan haar haren getrokken wordt. “Intens gemeen! Ik bouw hierom heen een training. We spelen de situatie na en ik laat zien hoe je dan moet bewegen zodat je jezelf uit een klem kunt bevrijden. Of in dit geval, jezelf verdedigt als iemand je aan de haren trekt.  Iedereen kan met agressie of intimidatie te maken krijgen. In je baan bijvoorbeeld als conducteur, begeleider in de zorg of bij de politie. Als vrouw tijdens het uitgaan en ook onder de jeugd bij pesterijen op school of sportclub. Omdat je nooit kunt weten waar je agressie gaat mee maken is Krav Maga voor iedereen geschikt,’’ stelt Gracia. “Het is een manier om sterker in je schoenen te staan. Het maakt je alerter en bewuster van je omgeving waardoor veel situaties kunt voorkomen.”

Toekomst

Ondanks dat Gracia Ho-Asjoe geen uitgedokterd plan had voor haar vestigingsplek geeft zij met GREA Defence wel een waardevolle invulling aan placemaking in de Binckhorst. Zo brengen we plekken tot leven en zorgen we voor reuring. 

Gracia ziet zeker kansen om samen met andere sportondernemers en welzijnsdienstverleners voor de toekomst van de Binckhorst iets te betekenen. “Als je meerdere sporten en welzijnspartijen samenbrengt zoals MMA, boksen of ook een psycholoog of communicatiecoach kun je op alle facetten werken aan  weerbaardere mensen. Ik denk daarover graag mee!”  

Wil je ook eens een (proef)training Krav Maga volgen of meer weten over deze locatie? Neem dan eens contact op met GREA Defence.

Kijk op grea.nl of op facebook

More
articles