Binck Eiland geopend door Wethouder Van Asten

Date

Op zaterdag 25 maart was het zo ver: wethouder Van Asten opende Binck Eiland officieel. Samen met meer dan 350 bewoners, initiatiefnemers en andere partijen die hebben meegewerkt aan dit vette project. Binck Eiland is dé plek geworden voor duurzame ontwikkeling in Den Haag.

Binck Zuid – een samenwerkingsvorm van BPD, VORM en Local – heeft bijna alles van het oude SDU-kantoor gebouw hergebruikt en de fabriekshal naar Barneveld verplaatst. Dit laat zien dat Binck Zuid het meent met duurzaamheid in vastgoed.

Alle nieuwbouwwoningen zijn super duurzaam en er zijn veel nieuwe bomen en planten die groeien en bloeien. Binck Eiland is nu veel groener dan eerst. Er zijn ook nieuwe Haagse bedrijven die zich daar vestigen om duurzaam te ondernemen. Zoals Brute Bonen, die duurzame koffie gaat branden op Binck Eiland.

Het eiland is ontworpen als waterbuffer voor de stad en heeft nieuwe groene parken met inheemse planten en bomen. Het is 10 keer groener geworden en kan nu extra regenwater opvangen. Het is een groene oase voor jong en oud met een beetje een rauw randje in Binckhorst. Kijk voor meer informatie op www.binckeiland.nl.

More
articles