Maquettes van de Binckhorst

Date

Het is algemeen bekend dat de Binckhorst de komende jaren helemaal op de schop gaat en compleet zal transformeren naar een innovatief woon-/werkgebied. Maar hoe komt het er dan uit te zien? Soms kan het lastig zijn om je daar een voorstelling van te maken. En precies daarvoor zijn maquettes uitgevonden!  

In het informatiecentrum staan er zelfs twee:

  • Een hele grote maquette van ruim 5 bij 4,5 meter waarop je de hele Binckhorst op een schaal van 1:300 kunt bewonderen. Op deze maquette zie je de voorlopige ontwerpen van de verschillende actuele nieuwbouwprojecten. Zo krijg je een indruk van hoe de Binckhorst er mogelijk uit komt te zien.
  • Een tweede maquette waarop je naast de reeds gerealiseerde en vergunde nieuwbouwprojecten ook de reservéringen kunt zien. Een reservering betekent dat de betreffende ontwikkelaar een bepaald aantal woningen van het totale aantal beschikbare woningen (uit het omgevingsplan Binckhorst van de gemeente Den Haag) mag ontwikkelen en bouwen.

Nu zou je denken dat de bouw van zo’n grote maquette tegenwoordig helemaal geautomatiseerd verloopt. Maar niets is minder waar. Bij de bouw van de grote maquette kwam nog veel mooi ambachtelijk handwerk kijken. Bekijk hier op de website van de maquettebouwer de foto’s en de ‘making of’ video.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer naar het infocentrum om de beide maquettes te bewonderen. We zijn elke woensdagmiddag geopend tussen 12:00 en 16:00, Binckhorstlaan 340 in Den Haag.

More
articles