Binck Kade is opgeleverd!

Date

Project Binck Kade is opgeleverd. Deze twee opvallende en moderne appartementengebouwen bevatten maar liefst 113 woningen. Hiermee is de afronding van het Binck Eiland een feit. Wij wensen alle nieuwe bewoners veel succes met verhuizen en wensen hen heel veel (woon)geluk toe!

In de top van het hoge gebouw is ‘Het Baken van de Binckhorst’ te zien. Dit lichtkunstwerk bestaat uit vier lichtobjecten. Om dit kunstwerk te bewonderen hoef je niet al die etages omhoog te klimmen. Het is namelijk al zichtbaar vanaf Binck Eiland en de directe omgeving. Kunstenaar Peter Vink heeft zich laten inspireren door de geschiedenis van Binck eiland. Het lichtkunstwerk symboliseert namelijk een stapel papieren, omdat er tot 2015 een drukkerij en uitgeverij heeft gestaan. Hierdoor is de geschiedenis van de Binckhorst verankerd in de nieuwbouw en is de buurt weer een herkenbaar baken aan de Trekvliet rijker!

Meer weten? Bekijk dan deze film van Marsel Loermans over de totstandkoming van het kunstwerk.

De kunstopdracht is tot stand gekomen in samenwerking met Rien de Ruyter van Klunder Architecten, Sabrina Lindemann als kwartiermaker van de Binckhorst, Vorm Bouw en BPD.

More
articles