In the spotlight: MOOOF

Date

Zoals op onze pagina BELEVEN te zien, is er van alles te doen in de Binckhorst. In de rubriek ‘In the spotlight’ wordt elke keer een Binckplek of ondernemer in de Binckhorst uitgelicht. Deze keer is het de beurt aan MOOOF. Zo kom je steeds meer te weten over alle buzz in de Binckhorst!

MOOOF is het centrum voor (para)medici, muziek, sport en dans in de Binckhorst. MOOOF is in 2013 als leegstandsconcept gestart aan de Binckhorstlaan 135 (het voormalig hoofdkwartier van de Luchtmacht). Het doel was om faciliteiten voor de toekomstige bewoners te genereren. En dat lukte! MOOOF is daar uitgegroeid tot een dorp met maar liefst 200 ondernemers. Alleen kon MOOOF daar niet blijven…  

We spreken met Sytske van der Zee, community manager van MOOOF. “Toen bekend werd dat het pand van MOOOF nu toch echt gesloopt zou gaan worden ten behoeve van één van de nieuwe woningbouwprojecten, was MOOOF ondertussen uitgegroeid tot een belangrijke sociaal-maatschappelijke speler in de Binckhorst. Heel betekenisvol voor de wijk, zonde om verloren te laten gaan. Het heeft behoorlijk wat voeten in aarde gehad, maar wat waren we blij toen we uiteindelijk op een nieuwe locatie terecht konden!” 

Sinds maart 2021 is ‘het dorp’ te vinden aan de Saturnusstraat 9, in het complex waar tot een aantal jaren terug het Kosovotribunaal was gehuisvest. 

De ondernemers zijn verdeeld over vijf disciplines; dans, sport, muziek, (para)medisch en ondersteunende diensten. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor danslessen, workouts bij diverse sportscholen, heerlijke (sport)massages en voor welke muziekles dan ook. Daarnaast vind je hier een gezondheidscentrum waar je terecht kunt bij twee huisartsen, een fysiotherapeut, verschillende psychologische praktijken, een diëtiste en verschillende coaches.  

Sytske vertelt: “De ondernemers in MOOOF versterken elkaar door samen te werken. Er vinden hele leuke ‘kruisbestuivingen’ plaats. Zo is er een rap-artiest die in gesprek raakte met een operazanger, met als gevolg een mooie samenwerking. Hoe leuk is dat! Ook zijn er samenwerkingen of kennisuitwisselingen ontstaan tussen bepaalde therapeuten en andere ondernemers. Bijvoorbeeld de psychologenpraktijk die samenwerkt met een diëtiste en met een sportschool. Ook is er iemand die faalangst-trainingen geeft voor performers met podiumangst. Enthousiast gaat Sytske verder: “MOOOF is nog altijd springlevend, de coronatijd heeft ons niet laten krimpen”. En met een lach: “Sterker nog, we ontvangen regelmatig nieuwe aanmeldingen, dus mocht je nog een pand weten…”

Het mag duidelijk zijn; MOOOF is een échte community, een werkplek, een hotspot en een kenniscentrum.  Het is een unieke en bruisende hub van bedrijven midden in de Binckhorst. Alles onder één dak. Neem eens een kijkje op de website en surf eens rond in alle de vijf disciplines. What MOOOF’s you?

More
articles