Informatiecentrum Binckhorst elke woensdagmiddag geopend voor publiek

Date

*** Extra opening op donderdag 6 juni! Lees hier meer. ***

Goed nieuws! Vanaf woensdag 15 maart opent het nieuwe Informatiecentrum Binckhorst. Een plek waar je alles te weten komt over de grote transformatie van de Binckhorst. Met verschillende maquettes en informatiepanelen vind je hier straks alle informatie over de ontwikkelingen van de Binckhorst.

Van algemene gemeentelijke informatie over de gebiedsontwikkeling tot informatie over de verschillende nieuwbouwprojecten en het woningaanbod. De gemeente Den Haag en de samenwerkende ontwikkelende partijen zijn de initiatiefnemers van het informatiecentrum.

Wethouder Van Asten (Stedelijke ontwikkeling) onderstreept het belang van dit centrum: “Als je een gebied als de Binckhorst ontwikkelt moet je een plek in de wijk hebben waar mensen terecht kunnen. Niet alleen voor informatie, maar ook om met elkaar en met de ontwikkelaars hier in gesprek te gaan. Dit informatiecentrum is nog ‘work-in-progress’, net als de Binckhorst zelf. Ze groeien de komende jaren samen verder.”

Het nieuwe informatiecentrum huist op de begane grond van hetzelfde pand van een voormalig autowerkplaats. Er is hard gewerkt om deze plek geschikt te maken en in te richten, waarbij het net als in de Binckhorst zelf een stoer karakter met een rauw randje heeft gehouden. Ook is er een bijzonder Street Art kunstwerk te bewonderen, gemaakt door het Zuid-Afrikaanse kunstenaarsduo StudioZEPA. Zij hebben ook al andere werken in de Binckhorst gemaakt, onder andere in de Fokkerhaven.

Voorlopig zal het informatiecentrum elke woensdagmiddag tussen 12:00 en 16:00 uur geopend zijn. Je bent van harte welkom om eens binnen te lopen!

Adres: Binckhorstlaan 340, Den Haag

More
articles